Новини

Медия център

обратно

MAX Sport 2 ще излъчи боксовата галавечер Усик срещу Дюбоа на 26 август


Събитието ще се проведе в Полша и ще предложи още две битки за титли - на WBO в лека и WBC в средна категория

Александър Усик ще защитава своите световни титли – WBA, IBF, WBO и списание „Ринг“ - в тежка категория срещу британския претендент Даниел Дюбоа в събота, 26 август на живо по MAX Sport 2. Галавечерта ще се проведе в Тарчински Арена във Вроцлав, Полша и ще предложи още битката за международната титла в лека категория на WBO и срещата за сребърната титла в средна категория на WBC. 

Сблъсъкът между Усик и Дюбоа обещава истинско зрелище. Това ще бъде 21-вата професионална битка в кариерата на двамата съперници. Усик, който е непобеден във всичките си 20 битки на професионалния ринг и е най-известен с това, че два пъти победи Антъни Джошуа, е сериозен фаворит.

Александър Усик трябваше да се изправи срещу Тайсън Фюри, за да определят абсолютния световен шампион в тежка категория, но преговорите между двамата се провалиха. В крайна сметка Тайсън Фюри прие боксов мач с бившия световен шампион в тежка категория на UFC Франсис Нгану, а Усик беше задължен от WBA да защити титлата си. 

Дюбоа (19-1-0) стана задължителен съперник на Усик през юни 2022 г., побеждавайки американеца Тревър Браян с нокаут, за да спечели титлата на WBA в „обикновена“ тежка категория. Това ще бъде и първи опит за световна титла на 25-годишния англичанин.

Преди основното събитие програмата ще предложи още мач за международната титла в лека категория на WBO между Денис Беринчик и Антъни Игит и спора за сребърната титла в средна категория на WBC между Дмитро Митрофанов и Хамза Шийраз. Галавечерта ще ни даде възможност да станем свидетели на професионалния дебют на Аадам Хамед - син на легендарния Насим Хамед.

Събитието ще започне на 26 август (събота) от 21:00 по MAX Sport 2, а битката между Александър Усик и Даниел Дюбоа се очаква да започне след полунощ.

За връзка с "Корпоративни комуникации" - pr@a1.bg