Мобилната мрежа на А1 е най-бързата в България според Ookla® SpeedtestTM. Това означава, че ние предлагаме най-високи скорости на сваляне и качване на информация, което ти осигурява най-бързия мобилен интернет в страната.

Ookla®

Ookla® е глобалният лидер в мониторинга на мобилни и фиксирани мрежи, платформи за проверка на връзката и свързани с тях технологии. SpeedtestTM, водещата платформа за тестове на Ookla®, събира стотици милиони измервания за качеството и стабилността на мрежовите връзки по цял свят всеки ден.

Анализът на Ookla® в България

Ookla® е сравнила усреденото представяне от почти 250 000 теста, направени от клиенти на трите мобилни мрежи в България в периода април-септември 2023 г. Нашата мрежа е класирана на първо място, постигайки най-висок Speed ScoreTM. Медианната скорост на download на А1 е с 25,6% по-бърза в сравнение с втората мобилна мрежа в анализа на Ookla®.

 

За да определи най-бързата мобилна мрежа в България, Ookla® използва само резултати на тестове, направени със смартфони. Това са мобилните устройства, които поддържат най-бързата налична технология на пазара – 4G и 5G. Резултатите включват всички тестове, направени от устройства, независимо кое поколение мрежа са използвали по време на теста.

 

А1 стартира своята 5G ULTRA мрежа в края на 2020 г. и продължава да разчита на истинска 5G технология. Внедряваме 5G ULTRA с ново оборудване от европейски производители и използваме лента с широчина от 100 MHz, която е по-голяма от съвкупната честотна лента на всички предходни технологии взети заедно в една посока на предаване.

 

Това позволява на 5G ULTRA да ти осигури много по-високи скорости на изтегляне и качване на данни в сравнение с 4G. Комбинацията от високите скорости на мобилния интернет на 5G ULTRA и 4G позиционират мобилната мрежа на A1 като най-бързата в България в последния анализ на Ookla®. Повече информация за нашата 5G ULTRA мрежа, можеш да научиш тук.

Виж целия доклад на Ookla®

Къде можеш да използваш най-бързата мобилна мрежа в България

В момента 4G мрежата на А1 покрива повече от 99% от населението на страната, а 5G ULTRA мрежата предлага гигабитови скорости в почти всички населени места с над 3 000 души и в основните курорти в България. Можеш да видиш карта с покритието на нашата мобилна мрежа тук

Active Users table


Възползвай се от най-бързата мобилна мрежа в България

 • Unlimited - мобилни планове

  • Неограничени минути

  • Неограничени MB

  • Неограничена скорост

  Поръчай
 • Net Box - домашен интернет

  • Неограничен трафик на максимална скорост

  •  

  •  

  Поръчай

*Според Ookla®, на базата на данни от Speedtest Intelligence® тестове за Speed Score™ на мобилна мрежа, проведени на територията на България през второто и третото тримесечие на 2023 г. Търговските марки на Ookla® се използват с разрешение.

** Speed ScoreTM включва измерване на скоростта на изтегляне (download) и качване (upload) на всеки доставчик, за да оцени достигнатите скорости в мрежата.

Често задавани въпроси